ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Η μέλισσα όταν αμύνεται για να προστατέψει την κυψέλη της, γίνεται υπερβολική. Το μόνο προϊόν της μέλισσας που προκαλεί τρόμο παρόλο που και αυτό όπως και τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται στην ιατρική είναι το δηλητήριο.

Το  δηλητήριο της μέλισσας είναι ένα πολύπλοκο μείγμα χημικών ουσιών. Η έκκριση του γίνεται στους δηλητηριώδης αδένες της μέλισσας, αποθηκεύεται σε μια ειδική θήκη και εκτοξεύεται μέσω του κεντριού κατά το τσίμπημα. Η φαρμακευτική του δράση είναι γνωστή από παλιά. Το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμοποιείται με επιτυχία εναντίον της ρευματοειδούς πολυαρθρίτιδας. Έχει εφαρμοστεί σε θεραπεία ασθενών που υπέφεραν από αρθρίτιδα, μυΐτιδα, γαστρικό έλκος, θρομβοφλεβίτιδα στις υποδόριες φλέβες και καρκίνο. Η ουσία  Μελιτίνη που βρίσκεται στο δηλητήριο των μελισσών σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα, ενώ δεν επηρεάζει τα υγιή.

Η παραγωγή του δηλητηρίου γίνεται μόνο από μερικούς ειδικευμένους μελισσοκόμους που εδρεύουν σε περιοχές με πολύ λιγοστό πληθυσμό. Η μυρωδιά του δηλητηρίου κάνει τις μέλισσες πολύ επιθετικές. Κατά τη διαδικασία παράγωγης οι μέλισσες έχουν την τάση να επιτίθενται σε απόσταση πολλών εκατοντάδων μέτρων μακριά από την κυψέλη.

Στοιχεία επικοινωνίας

6956581153
Ενορία Χριστού, 85200 Κάλυμνος, Ελλάδα
info@beeopic.gr

Ακολουθήστε μας