Η ΠΡΟΠΟΛΗ

H πρόπολη είναι ένα σύνολο από ουσίες ρητινώδης, κολλώδεις, και βαλσαμικες. Είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες από ρητίνες, βάλσαμα, αιθέρια ελαία, κερί,  λίγη γύρη  και διάφορες άλλες φυτικές ουσίες σε συνδυασμό με ένζυμα που προσθέτουν οι ίδιες, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για την υγιεινή και την αποστείρωση της κυψέλης. Επίσης, για να βαλσαμωθεί κάποιος παρείσακτος επισκέπτης που δεν είναι δυνατόν να οδηγηθεί έξω.

Η φαρμακολογία της πρόπολης είναι πολύ μεγάλη. Η πρόπολη, λόγω των φλαβονοειδών στοιχείων που περιέχει έχει σημαντική αντιβακτηριδιακή δράση και δρα ενάντια στο σταφυλόκοκκο και στο στρεπτόκοκκο, που είναι υπεύθυνοι για τις μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας. Ακόμη, τα φλαβονοειδή είναι υπεύθυνα για την δράση της εναντίον των ιών του τύπου έρπη και των αδενο-ιών. Η πρόπολη δρα προφυλακτικά ενάντια στον ιό της γρίπης, στην ηπατίτιδα Β και στον έρπη ζωστήρα. Αποδεικνύεται αποτελεσματική εναντίον των επιθέσεων των παθογόνων μυκήτων στην επιδερμίδα. Επίσης, συνιστάται για τοπική αναισθητική δράση (π.χ. τσιμπήματα εντόμων) και επιτυγχάνει την επούλωση των κατεστραμμένων ιστών, κυρίως χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Τέλος, έχει αντιπαρασιτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Η πρόπολη μπορεί να πωληθεί στην ακατέργαστη μορφή της ή σε διάλυμα με οινόπνευμα από ορισμένους μελισσοκόμους. Όμως τις περισσότερες φορές, συσκευάζεται και πωλείτε από φαρμακοβιομηχανίες ως φάρμακο για ανθρώπους και ζώα αλλά και από μεγάλες εταιρίες καλλυντικών σε λοσιόν, κρέμες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, κραγιόν, τσίχλες, ακόμη και αντηλιακά.

Στοιχεία επικοινωνίας

6956581153
Ενορία Χριστού, 85200 Κάλυμνος, Ελλάδα
info@beeopic.gr

Ακολουθήστε μας