Λίγα λόγια για την Κάλυμνο

H Κάλυμνος, είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μεταξύ Λέρου και Κω, στο βόρειο τμήμα της Δωδεκανήσου. Είναι έδρα επαρχίας στην οποία υπάγονται και τα νησιά Λέρος, Λειψοί, Πάτμος, Αστυπάλαια, Αρκοί και Αγαθονήσι.

Το κλίμα της Καλύμνου είναι μεσογειακού τύπου, και λόγω της θέσης του νησιού είναι από τα ηπιότερα της Ελλάδας. Η Κάλυμνος χαρακτηρίζεται ορεινή- ημιορεινή, Η παρουσία πολυάριθμων και βαθιών χαραδρών και ορεινών όγκων είναι έντονη σε όλη την επιφάνεια του νησιού.

Η Κάλυμνος διαθέτει χαμηλή βλάστηση κυρίως θάμνους από αρωματικά φυτά. Στους ορεινούς όγκους του νησιού συναντάμε εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία από ποώδη φυτά (522 είδη) όπως θυμάρι, θρούμπι, ρίκι, αλισφακιά, ρίγανη, δεντρολίβανο, θάμνους και φρύγανα. Αυτή η θαμνώδης βλάστηση επιτρέπει την ανάπτυξη της μελισσοκομίας.

Κυρίαρχο μελισσοκομικό φυτό της Καλύμνου είναι το θυμάρι.Thymus capitatus. Το θυμάρι είναι μικρός πολυετής θάμνος, το ύψος του δεν ξεπερνά τα 50-60 εκατ. Είναι ανθεκτικό φυτό στις ξηροθερμικές συνθήκες της Ν.Α Μεσογείου, φυτρώνει  και αναπτύσσεται σε άγονες και πετρώδεις περιοχές των Ελληνικών νησιών, ενώ δεν επηρεάζεται από τη βόσκηση μικρών μηρυκαστικών, των αιγοπροβάτων. Η ανθοφορία του θυμαριού στο νησί ξεκινάει από τα μέσα Απριλίου έως και τα μέσα Αυγούστου.

Στοιχεία επικοινωνίας

6956581153
Ενορία Χριστού, 85200 Κάλυμνος, Ελλάδα
info@beeopic.gr

Ακολουθήστε μας